Psihoterapevtsko svetovanje

Psihoterapevtsko svetovanje je proces, v katerem klient ob pomoči terapevta v varnem in zaupnem okolju ozavešča svoje težave, išče možnosti za spremembe, spreminja svoja prepričanja, ki ga omejujejo, nato pa nove vzorce vedenja in delovanja prenaša v svoje vsakdanje življenje.

Kako delam?

V svoje delo vključujem psihoterapevtska znanja iz psihoterapevtskega pristopa TA (transakcijska analiza), pa tudi druge pristope, ki so se pri mojem delu izkazali kot ustrezni pri reševanju določene problematike. Pri svetovalnem delu mi pomagajo izkušnje, ki sem si jih pridobila pri vzgoji svojih treh otrok in pri večletnem delu s starši in bodočimi starši. Verjamem namreč, da so naši otroci naši najboljši učitelji. Hvaležna sem, da lahko rastem s svojimi otroki in si želim, da bi čim več staršev našlo pot do osrečujočega starševstva. Pomembno se mi zdi, da zdravo povezanost s svoji otroki razvijamo od prvega objema v porodni sobi pa vse tja v najstniško obdobje, da otroci tudi takrat v nas prepoznajo pravo podporo, saj je naš cilj, da jim pomagamo zgraditi trdne temelje, da bodo zmogli samozavestno pluti skozi življenje.

Kdaj je psihoterapevtsko svetovanje ustrezna oblika pomoči?

  • Ob doživljanju stresa in preobremenjenosti,
  • pri občutkih tesnobe in paničnih napadih,
  • pri depresivnosti in poporodni depresiji,
  • pri vsakodnevnih starševskih izzivih, ki se začnejo z rojstvom otroka in nadaljujejo z vstopom v vrtec in prehodom v šolsko obdobje,
  • pri občutkih nemoči zaradi otrokove stiske pri učenju,
  • pri konfliktih v partnerskih odnosih in osvajanju novih načinov komuniciranja,
  • pri OKM (obsesivno kompulzivnih motnjah),
  • pri občutkih manjvrednosti, pomanjkanju samozavesti,
  • ko se nam zgodijo travmatični dogodki, v obdobju žalovanja, pri občutkih potrtosti ali strahu,
  • če želimo razvijati svoje potenciale in osebno rasti.

Kako dolgo traja svetovanje?

Terapevtsko svetovanje je proces, v katerem se učimo novih načinov vedenja, za kar je potreben čas. Navadno eno srečanje ni dovolj, da bi želeno spremembo udejanili v praksi in novo vedenje utrdili.  Gre namreč za proces dela na sebi, ki prinaša dolgotrajne spremembe, vendar je za to potreben tudi pogum in vztrajnost. Običajno se srečujemo 1x tedensko ali na 14 dni. Na prvem srečanju s klientom postaviva cilj, na katerem delava in iz tedna v teden spremljava dosežen napredek. Osvojenemu cilju pa običajno sledijo pozitivne spremembe še na drugih področjih, izboljšano počutje, večja samozavest, osebna rast ter prepoznavanje in razvijanje svojih potencialov.

Na individualnih svetovalnih urah zraven po želji nudim tudi učenje sproščanja AVTOGENI TRENING.

Informacije in naročanje na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali na 041-253-448