Terapevtsko svetovanje za preobremenjene starše

Psihoterapevtsko svetovanje je proces, v katerem klient ob pomoči terapevta v varnem in zaupnem okolju ozavešča svoje težave, išče možnosti za spremembe, spreminja svoja prepričanja, ki ga omejujejo, nato pa nove vzorce vedenja in delovanja prenaša v svoje vsakdanje življenje.

Doula

Doula je ženska, ki spremlja žensko ali par v času nosečnosti, med porodom in po porodu ter jima nudi čustveno, praktično in informacijsko podporo.

Doula ima izkušnje s porodi, pozna psihologijo in fiziologijo nosečnosti, poroda in dojenja, a ne izvaja medicinskih posegov, saj je to vloga babic in zdravnikov.

Pomoč pri dojenju

Velikokrat se zgodi, da mamica pri dojenju svojega otročka »vse prav dela«, kot pove, a dojenje nekako ne steče »prav«, ženska se ne počuti notranje sigurno. Skozi leta svetovanja sem spoznala, da večina težav pri dojenju ni »tehnične narave«. Ženska potrebuje celostno podporo, odgovore na vprašanja, ki so samo njeni.

Pomoč ob izgubi

Na podlagi lastne izkušnje, opravljenega izobraževalnega programa za spremljanje žalujočih pri Hospicu, večletnega dela z mamicami, ki jim je otroček prezgodaj umrl in psihoterapevtskega znanja stojim ob strani žalujočim po smrti otroka med nosečnostjo ali kmalu po porodu.