Na podlagi lastne izkušnje, opravljenega izobraževalnega programa za spremljanje žalujočih pri Hospicu, večletnega dela z mamicami, ki jim je otroček prezgodaj umrl in psihoterapevtskega znanja stojim ob strani žalujočim po smrti otroka med nosečnostjo ali kmalu po porodu.

Po svoji izkušnji mrtvorojenega fantka sem namreč spoznala, kako težko je iti skozi to trnovo pot. Pomoč partnerja mi je bila neprecenljiva, ampak tudi on se je prebijal skozi svoje obdobje žalovanja, zato sem potrebovala razumevajočo svetovalko, ki mi je lahko nudila trdno oporo. Ker je bil to zame tako hud šok, sem se po tem prvem porodu resnično morala ukvarjati s seboj. Po končanem žalovanju sem si na novo postavila življenjske smernice, se naučila prisluhniti svojemu notranjemu glasu in začela živeti v skladu s seboj. Ko sem se prebila skozi temo noči, sem spoznala, kako krasen je v resnici dan. Prejela sem moč in pogum za uresničitev lastnih sanj in ob novih izzivih si vedno znova ozavestim, da če sem zmogla takrat, zmorem vedno. Od takrat naprej se zavedam dragocenosti vsakega trenutka, ki mi je dan, in ga tudi živim.

Danes spremljam mamice, ki gredo rodit, pa jih po porodu ne bo osrečil novorojenčkov glas. Paru, ki se znajde v najtežji življenjski situaciji pomagam z informacijami, ki jih potrebujeta za ureditev slovesa od svojega otročka in jima stojim ob strani v težkem obdobju žalovanja. Spremljam tudi ženske, ki gredo na porod po žalostnem porodu, saj bolečina in spomini tragičnega poroda znova privrejo na dan ob ponovnem vstopu v porodno sobo.

SKUPINA ZA MAMICE, KI SMO IZGUBILE SVOJEGA OTROKA

Mamice, ki ste se soočile s splavom, rojstvom mrtvega otročka ali pa vam je otrok umrl v najzgodnejšem otroštvu, vabljene v krog mamic, kjer ustvarimo varen prostor za izražanje vseh naših čustev ob izgubi, predelujemo občutke ob pogovoru s ciljem postopnega celjenja bolečine in spoznavanjem našega spreminjanja.

Srečujemo se  V NOVEM MESTU na 14 dni. Mamice, ki čutite, da je to ena od poti za vas, da želite govoriti o svoji izgubi, ne glede na to, koliko let, mesecev ali bolečih dni je preteklo od takrat, vabljene, da se pridružite. Naj se bolečina spremeni v novo moč!