Velikokrat se zgodi, da mamica pri dojenju svojega otročka »vse prav dela«, kot pove, a dojenje nekako ne steče »prav«, ženska se ne počuti notranje sigurno. Skozi leta svetovanja sem spoznala, da večina težav pri dojenju ni »tehnične narave«. Ženska potrebuje celostno podporo, odgovore na vprašanja, ki so samo njeni.

Res je, da so današnje sveže mamice iz vseh strani bombardirane z informacijami glede dojenja, a vendar so si te prevečkrat nasprotujoče, velikokrat tudi napačne. Univerzalni nasveti večinoma niso dovolj.

Kaj storiti? Sama zaupam v ženske sposobnosti in sledenje lastni intuiciji. Dejstvo pa je, da dojenje v prvih dneh in tednih za večino ni enostavno, potrebno je veliko potrpežljivosti, vztrajnosti in truda da izgradimo povezanost z otrokom. Moj cilj je dosežen, ko mamica uspe s svojo materinsko intuicijo slišati svoj notranji glas.

Zakaj je dojenje tako pomembno za dojenčka pa tudi malčka? Pri hranjenju na prsih se lahko otrok zlije z materjo in naužije občutka varnosti. Med dojenjem se namreč ne polni samo fizično, ampak tudi otrokovo energetsko telo. Otrok je z vsemi čuti povezan z materjo: jo okuša, voha, tipa, gleda in posluša bitje njenega srca. Kako je lepo, ko se popolnoma povežemo z otrokom, ga nosimo ob sebi in mu dovolimo, da se doji, kadar si želi in pri tem je čas popolnoma nepomemben. V dojenju vidim mnogo več kot le hranjenje dojenčka, to je interakcija dveh duš v komunikaciji ljubezni. Pomembno se mi zdi, da znamo uporabiti notranjo modrost in lastno intuicijo, kar pa je v današnjem času izredno težko. Kljub vsemu sem prepričana, da bomo šli naprej in bo tudi pri nas čedalje več otrok deležnih materine bele energije vse daljše obdobje.

V prvih tednih po porodu, ko se mamica najbolje počuti v zavetju svojega doma, jo obiščem na domu in skupaj poiščeva njej najustreznejšo pot, ki ji bo omogočila dojenje otročka. Vsaka mamica in dojenček sta unikatna, zato nasvet, ki je za eno mamico pravšnji, ni nujno tudi za drugo.