Hvala Martini za vso njeno vodstvo pred porodom, kar mi je kot prvorodki resnično zelo veliko pomenilo. Pri samem porajanju še enkrat velika hvala za vse spodbudne besede, nežne roke oziroma prijeme, ki so blažili bolečine in mi na prijetnejši, skladnejši ter bolj razumevajoč način pomagale prehoditi pot med porajanjem, vse do rojstva našega fantka, ki je rastel v meni. Če bi lahko zavrtela čas nazaj ter se še enkrat odločala, kako naj poteka moj prvi porod, bi zagotovo še enkrat izbrala tvoje spremstvo. Martina, bila si mi v veliko oporo. Srčna Hvala.

Zarja F.

Ker sem želela, da bi rodila naravno, sem se odločila za pripravo na porod pri Martini. Tekom priprave pa sva se z možem odločila, da bi pri porodu ob sebi imela doulo, in tako je Martina bila priča rojstvu najine hčerkice.
Na pripravi na porod sva se z Martino pogovarjali o tehnikah sproščanja med porodom in primernih položajih, pomagala mi je pri pisanju porodnega načrta, dobila pa sem tudi precej informacij o dojenju. Pomagala mi je pri zbiranju informacij, da sem si lažje izbrala porodnišnico.

Med porodom mi je pomagala psihično in fizično. Med popadki me je spodbujala, predvsem pa mi je bila v pomoč, ko je zdravnik predlagal pospešitev poroda, česar si res nisem želela. Z Martino sva se o tem pogovorili in tako sem bolj mirno sprejela odločitev za pospešitev poroda. V času, ko smo čakali babico, pa so se popadki okrepili in Martina je predlagala, da babico vprašam, če lahko še malo počakamo s pospeševanjem poroda. Porod je potem lepo napredoval in rodila sem naravno, brez umetnih popadkov. Če bi pri porodu bila z možem sama, bi najverjetneje dobila umetne popadke, ob tem pa bi bila razočarana. Fizično mi je pomagala s tem, da sem se med sedenjem na žogi lahko naslonila nanjo in da mi je med potiskanjem držala nogo (rodila sem na boku).

Nekaj dni po prihodu iz porodnišnice me je obiskala, da sva se pogovorili o porodu in dojenju. V primeru težav z dojenjem je bila pripravljena priti na dom kadarkoli in pomagati tudi preko telefona. Na srečo težav z dojenjem nisem imela. Sem pa bila v prvih dneh, ko sem bila še precej negotova, bolj mirna, saj sem vedela, da se lahko v primeru težav obrnem nanjo.
Poroda se rada spominjam in za to, da je bil tako lep, gre zahvala tudi Martini. Za sodelovanje bi se še enkrat odločila in upam, da bo z mano tudi pri naslednjem porodu.

Vesna

Odločila sem se za pripravo na porod pri douli. Nekako sem imela v glavi že pripravljen moj načrt poroda – roditi na naraven način in z čim manj protibolečinskih zdravil. Doula me je v moji odločitvi podpirala in pripravila na sproščanje med samim porodom.
Porod je bil največji dogodek mojega življenja. Stisk roke doule mi je dal moč, ko sem mislila da ne morem več. Potem se je rodil moj fantek. Pred rojstvom mojega otročička mi je bilo omogočeno, da sem ga pobožala po glavici – trenutek, ko se zaveš, da je danes dan, ko ga bom spoznala, danes prihaja novo življenje. Neprecenljivo.

HVALA za vso pomoč, brez tebe bi bilo mnogo težje. Predvsem HVALA za pomoč v dolgih tednih po porodu, ki sva jih s fantkom preživela v porodnišnici. Danes je moj fantek sreča mojega življenja.
HVALA Martina.

Mateja

Kupila sem si knjigo Modrost rojevanja in jo prebirala skozi celo nosečnost. V času po drugem porodu sem tudi spoznala doulo Martino in po nekaj srečanjih z njo sem se odločila, da me bo spremljala pri porodu. Že v nosečnosti me seznanjala z različnimi možnostmi poteka poroda in načini kako ga narediti čim bolj naravnega. Napisala sem svoj porodni načrt. Veliko sem se pogovarjala s soprogom, da je tudi on dojel moja neizpolnjena hrepenenja iz prvih dveh porodnih izkušenj. Z doulo Martino smo se odločili za porodnišnico Jesenice, ki smo si jo šli z družino tudi prej ogledat.

Preberite celotno izkušnjo.

Mamica treh otrok