Martina Judež, mama treh otrok, vodim Spoznanje, kjer se ukvarjam s svetovanjem nosečnicam in mamicam pri iskanju lastne poti. Pri svojem delu uporabljam psihoterapevtska znanja in izkušnje.

V Novem mestu in Črnomlju vodim delavnice za pripravo na porod, ženske učim sprostitvenih tehnik ter kako med rojevanjem aktivirati svojo notranjo žensko energijo. Prva porodna izkušnja mrtvorojenega sina mi je prinesla resnično prebujenje. Spoznala sem tudi, da je staršem potrebna opora v žalovanju in tako že vrsto let spremljam žalujoče po smrti otroka med nosečnostjo ali kmalu po porodu.

Po treh medicinskih porodih sem četrtič odprla pot okoliščinam za čudovit naraven porod, za kar sem izredno hvaležna svoji douli. Kot porodna spremljevalka vedno bolj spoznavam, kako daljnosežen in močan odtis pustijo porodne okoliščine na otroka, mater in celo družino, zato se trudim, da bi čim več mamic na pot materinstva stopilo okrepljenih z izpolnjujočim porodom. Ker je bilo rojevanje mojega najmlajšega otroka tudi močna duhovna izkušnja, se mi je odprlo spoznanje o pomembnosti naravnega poroda, kjer se ženska celostno preda porodnemu dogajanju, sledi naravnemu ritmu lastnega telesa in svoji notranji modrosti ter uporabi neskončni vrelec svoje ženske moči. Globoko si želim, da bi si čedalje več žensk upalo slediti svoji intuiciji in doživeti izpolnjujočo porodno zgodbo.

Najprej sem diplomirala na Ekonomski fakulteti na Univerzi v Ljubljani, zatem sem opravila pedagoško-andragoško izobrazbo na Filozofski fakulteti. Udeležila sem se izobraževanj in mednarodnih porodnih konferenc, kjer sem pridobila ogromno uporabnih znanj. Na mednarodni porodni konferenci v letu 2013 sem bila tudi sama predavateljica na temo Ko se nosečnost žalostno konča. V letu 2014 sem opravila DONA International izobraževanje za porodne doule.

V letu 2014 sem postala svetovalka nošenja otrok die Trageschule in tako vsak mesec, navadno prvi ponedeljek v mesecu izpeljem delavnico nošenja otrok v Novem mestu.

Po tem, ko sem pri evropski zvezi za transakcijsko analizo pridobila TA-101 certifikat, sem v letu 2017 po 4-ih letnikih študija in supervizijskem letu postala certificirana terapevtka za psihološko delo s klienti, psihoterapevtski pristop TA-transakcijska analiza.

Ker porod pušča močne odtise na duši, je nujno, da imamo priložnost o svoji izkušnji čisto iskreno spregovoriti, zato nudim svetovanje in psihoterapije za mamice glede poroda, v stiski pri dojenju in vseh starševskih izzivih ob odraščanju malčka. Ko otrok raste, nam daje priložnost, da rastemo z njim tudi mi, če si seveda to dovolimo. Ob svojih treh otrocih se učim iz dneva v dan in vem, da se rast z otrokom nadaljuje tudi skozi najstniško obdobje, zato nudim svetovanje za starše in najstnike.