nošenje otrok

Želite izvedeti, kako otroka ustrezno namestiti v nosilko?
Vas zanima, na kaj biti pozorne pri izbiri nosilke za vašega otročka?
Bi radi vedeli, kako novorojenčka pravilno nosimo v pokončnem položaju?
Imate vprašanja, kako nosimo novorojenčka in kako večjega otroka?
Kako namestimo otroka, da bo imel dobro podporo hrbta, glavice in medenice?

Kot svetovalka za nošenje otrok die Trgaschule nudim individualno svetovanje, organiziram pa tudi skupinske delavnice. Za termine pišite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Zakaj nositi otroka?

Nošenje otroka krepi povezanost med mamo in otrokom, mami omogoča hitrejše prepoznavanje in odzivanje na otrokove potrebe.

Primerne nosilke omogočajo, da otroka nosimo dovolj privitega k sebi in v položaju, primernem otrokovi starosti. Majhnega dojenčka nosimo tako, da ima tako hrbet kot glavico čvrsto podprto. Otrok je vedno obrnjen proti nam, kolena ima dvignjena proti popku, nogice pa podprte vse do kolen ter rokice pred seboj. V pokončnem položaju otrokove nogice ne smejo viseti navzdol, ker je v tem primeru na hrbtenico prevelik pritisk, zato je pomembna izbira nosilke, ki omogoča nošenje, pri katerem je medenica podprta. Če v veliki ponudbi nosilk ne veste, kako izbrati in pravilno namestiti otročka, pokličite ali pišite za svetovanje. Če ima otrok razvojne težave, se glede nošenja v nosilki posvetujte s svojim pediatrom ali fizioterapevtom.

Skupinske delavnice nošenja otrok za 2019:

8.10. ob 10h
5.11. ob 10h
3.12. ob 10h

Delavnice potekajo v Novem mestu na Ragovski 4.

Informacije in prijave na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. in na 041 253 448.